[DOWNLOAD] "Makaronų džiovinimas ir realizavimas" by Asta Jurkštienė ~ eBook PDF Kindle ePub Free
eBook details
- Title: Makaronų džiovinimas ir realizavimas
- Author : Asta Jurkštienė
- Release Date : January 01, 2015
- Genre: Professional & Technical,Books,
- Pages : * pages
- Size : 398193 KB
Description
„Makaronų džiovinimo ir realizavimo“ modulis supažindins su šių gaminių džiovinimo metodais ir režimu, įranga, makaronų pokyčiais džiovinant, pakavimo medžiagomis, ženklinimo taisyklėmis, kokybės rodikliais ir laikymo taisyklėmis.
Galima lengvai rasti ir iš anksto šiluminiu būdu apdorotų makaronų („NOODLE“ arba greitai paruošiamų), kuriuos reikia tik užpilti karštu vandeniu. Šie makaronai pasižymi pakankamai specifiniu skoniu. Azijoje bei Italijoje makaronų gamybos tradicijos labai senos, todėl kai kurios specifinės, tam regionui būdingos receptūros paplito ir prigijo pasaulyje konkrečiu pavadinimu.
Makaronai turi didelę maistinę vertę, nes jiems ruošti naudojami kvietiniai miltai, turintys didžiausią baltymų ir mažiausią mineralinių medžiagų (pelenų) kiekį. Makaronų baltymus ir angliavandenius gerai priima žmogaus organizmas. Tai ypač svarbu žmonėms, dirbantiems sunkų fizinį darbą. Makaronų, kaip patiekalo paruošimas, yra greitas ir paprastas – virimas. Virdami makaronai išbrinksta, jų masė padidėja vidutiniškai 1,5 karto.